Uutiset

Suninen toiveikas Saksan MM-rallin alla: ”Viime vuonna vauhtimme oli kehittyvä”
23.08.2019


Teemu Suninen lähtee täynnä taistelutahtoa tänään iltakahdeksalta Suomen aikaa alkavaan Saksan MM-ralliin. 

Suninen osallistuu ralliin jo viidettä kertaa. Paras sijoitus kilpailusta on viime vuodelta, jolloin Ford-kuljettaja ajoi rallissa viidenneksi. 

- Uusi ralli ja uudet haasteet, joten kuljettajalta ja autolta vaaditaan nyt eri asioita. Toivotaan, että vauhti löytyy. Ainakin Korsikalla auto oli hyvä ajaa vähän hitaammalla tiellä, joten mahdollisuudet varmasti on ajaa kohtuullinen tulos täälläkin, Suninen hymyilee.

Rallin ominaispiirteet ovat tulleet Suniselle hyvin tutuiksi aiempien osallistumiskertojen aikana. 

- Luottamusta autoon vaaditaan, koska pidon vaihtelut ovat täällä valtavia. Mutkissa leikataan paljon ja soraa nousee tielle, joten absoluuttisella limitillä on vaikea ajaa. Pidetään kuitenkin sama tavoite, viiden parhaan joukkoon ajaminen. Kun saa puhtaan kisan ajettua, sijoituskin on varmasti hyvä.

Neste Rallin kahdeksannen sijan jälkeen toiveissa on jälleen ehjä ja vauhdikas suoritus. 

- Lähdetään opiskelemaan taas. Vauhti oli täällä viime vuonna kehittyvä, ja lopussa ajettiin jo kelpo aikoja, joten koetetaan jatkaa siitä.

Vaikka kyseessä on yksi ralli, on jokaisella kisapäivällä oma leimansa. Suninen myöntää nauttivansa olosuhteista, joihin kuljettajan on syytä sopeutua nopealla aikataululla, ajorytmin kärsimättä. 

- Viinitarhojen erikoiskokeet vaativat sähäkkää ajamista, koska mutkat ovat luonnottomia ja on vain luotettava nuotteihin.
Lauantaina on vastaavasti oltava onnea matkassa, sillä monille tuli rengasrikkoja Panzerplattella jo nuotituksessa. Vielä sunnuntainkin erikoiskokeet ovat Saksaa parhaimmillaan. Siellä on mielenkiintoisia paikkoja, joissa jakaa pisteitä.
VANHEMPI UUTISET UUDEMPI

Manageri

BUAG Sports AG
+414 172 720 80
info@buagsports.com

Tiedotus

Miika Wuorela
+358 401 317 447
miika.wuorela@mwmfinland.com
design by oinasneva design